Teşekkür ve bir hatırlatma...

Çalışmaları ile böyle bir blog oluşmasına sebeb oldukları için kulüp öğrencilerime; teşvikleriyle, destekleriyle ve de kendi çektikleri fotoğrafları ile bize moral, motivasyon ve destek veren öğretmen arkadaşlarıma, idarecilerime ve okul müdürümüz İbrahim SÖZEN beye çok teşekkür ederim.

Küçük bir hatırlatma: Blog' daki fotoğraflara yapılan yorumlar gün geçtikçe artmaktadır, ilginizden dolayı teşekkür ederim. Yapılan yorumlar tarafımdan incelenip uygun olanlar yayınlanmaktadır. Yorum yapmadan önce bu çalışmaların 4,5,6 ve 7. sınıf öğrencilere ait olduğunu bir kere daha düşünüp yapıcı, teşvik edici yorumlar yapmaya özen gösterelim. Ve yorum yapanın ismini de eklemeyi unutmayalım! Bana ait fotoğrafları ise istediğiniz gibi eleştirebilirsiniz?!

Turgay AYAYDIN (Kulüp Öğretmeni)

Kadraj Programı' ndan...

Emirsultan Camii 1

Emir Sultan Camii, Bursa'da, Yıldırım Bayezid'ın kızı Hundi Fatma Hatun tarafından kocası Emir Sultan adına, muhtemelen Çelebi Sultan Mehmed'in hükümdarlığı sırasında (1366 - 1429) inşa ettirilmiştir.
Bursa'nın en önemli mimari yapılarından olan Emir Sultan Camii, Yıldırım ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Bursa'nın doğusunda aynı adı taşıyan mahallede "Emir Sultan mezarlığı"nın yanında servi ve çınar ağaçlarının arasında yer almaktadır. Cami ilk yapıldığı zaman tek kubbeli iken 1507'de avlu ve üç kubbeli revak eklenmiştir. Camii 1795 yılında tamamıyla yıkılmış, 1804'te III. Selim camiyi aynı plan üzerine yeniden kurmuştur. 1855 depreminde hasar gören cami 19. yüzyıl zarfında tamir edilerek harap olmaktan kurtarılmıştır.
Cami sekizgen kasnak üzerine oturan tek kubbeye sahiptir. Kuzey cephesinin köşelerinde kesme taştan birer minaresi vardır. Dikdörtgen biçiminde, ahşap kolonlar üzerinde sivri ve yatay kemerli ahşap revaklarla çevrili geniş avlusunun ortasında şadırvan, güneyde cami, kuzeyde türbe ve ahşap odalar yer almaktadır. Camiinin içi gayet aydınlıktır. Kasnakta on iki, beden duvarlarında kırk adet büyük pencere vardır. İznik ve Bursa'da yapılmış dört köşe pencerelerin etrafı çok defa mukarnaslarla işlenmiş ve üstüne Rumi motiflerle süslü alınlıklar yerleştirilmiş olan Emir Sultan Camii’nin mihrabı da, 17. yüzyılda İznik çinileriyle yaptırılmıştır.
Kaynak: Vikipedi

Hiç yorum yok: